ROTTERDAM - Vitesse heeft zijn eerste overwinning in acht wedstrijden weten te boeken. In een duel die pas na de rust tot leven kwam, won de ploeg van Edward Sturing met 1-2 bij Excelsior.

In de eerste helft zorgde Excelsior via El Yaakoubi, Driouech en Parrott voor de nodige dreiging en stelde Vitesse daar pogingen van Hadj-Moussa, Aaronson en Kozlowski tegenover.

De tweede helft was net begonnen toen Excelsior de score opende. Duijvestijn schoot raak op aangeven van Zagre, die ook meewerkte aan de gelijkmaker, want de back toucheerde de voorzet waaruit Aaronson scoorde. Na de late 1-2, uit een kopbal van Isimat-Mirin na een corner, drong Excelsior nog wel aan, maar Vitesse koesterde de driepunter.