ALMELO - Heracles Almelo heeft verder afstand genomen van hekkensluiter Vitesse. De nummer vijftien van de eredivisie wist tegen tien man een achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning.

Vitesse had zijn laatste zes uitduels verloren en daarin maar twee treffers gemaakt. In Almelo startte het echter verrassend goed en na een half uur was het al 0-2 voor de gasten. Kozlowski kopte goed binnen en Meulensteen schoot van grote afstand zeer fraai raak. De 1-2 van Bruijn kwam uit de lucht vallen, maar na rood voor Isimat-Mirin, die twee domme overtredingen maakte in het slot van de eerste helft, was het wachten op schade voor Vitesse.

Die kwam er ook, want na de rust was het eenrichtingsverkeer en daarin trof spits Hornkamp met tweemaal doel, waarmee hij nu vijf goals in de laatste vier wedstrijden heeft gemaakt.