ROTTERDAM - In de strijd om de vierde plaats hebben Feyenoord en Vitesse zondag de punten gedeeld. In De Kuip, waar voor het eerst sinds eind september weer wat publiek welkom was, kwamen beide ploegen niet tot scoren. Vitesse behoudt daardoor een voorsprong van twee punten op Feyenoord. De Rotterdammers eindigden het duel met tien man na een rode kaart voor aanvoerder Steven Berghuis.


Feyenoord begon het duel vol energie, maar de eerste kansen waren voor Vitesse, doch zowel Wittek als Openda krijgen de bal niet langs Bijlow. Aan de andere kant mikt Berghuis bij een goede mogelijkheid net naast. Openda krijgt vervolgens nog twee kansen, maar wederom is Bijlow de sterkere.

Ook na de rust zijn er meerdere verbeten duels en is de spanning voelbaar. Nu is het Vitesse-keeper Pasveer die eerst Berghuis en vervolgens Toornstra van het scoren afhoudt. Voor Berghuis betekent dit het laatste wapenfeit want de aanvoerder begaat een harde tackle van achteren op Wittek en moet met rood vertrekken. Met een man minder gaat Feyenoord nog wel op jacht naar de winst, maar na 96 minuten geeft het scorebord dezelfde uitslag aan als waar men mee begon.