ENSCHEDE - Vitesse heeft zaterdagavond in de slotseconden weten te winnen van FC Twente door een benutte strafschop van Oussama Tannane. De Vitesse-aanvaller had eerder vanaf de stip ook al voor de gelijkmaker gezorgd nadat Danilo, eveneens vanuit een strafschop, de score had geopend.

Over de drie strafschoppen waaruit de doelpunten vielen zal nog wel wat nagepraat worden dit weekend want er zaten zeker enkele discutabele momenten tussen. De eerste strafschop was dus voor de thuisploeg na een vermeende handsbal van Doekhi. FC Twente-topscorer Danilo Pereira bleef vanaf elf meter koelbloedig. Tannane, die het al met twee vrije trappen had geprobeerd, wist op slag van rust ook te scoren vanaf de stip. Nu zou Pierie de bal ongelukkig tegen de arm hebben gekregen.

Hoewel Vitesse het betere van het spel had wist men ook na rust lang het verschil niet te maken. Tot in blessuretijd Maximillian Wittek erg makkelijk naar de grond ging in een duel met Jesse Bosch en scheidsrechter Pol van Boekel opnieuw naar de stip wees. Tannane pakte het cadeautje gretig uit: 1-2.