HETEREN - De politie zoekt getuigen na een poging om een tankshop in Heteren te overvallen. Op vrijdag 7 januari kwam er rond 02:15 uur een onbekende man de tankshop van de Esso aan de A50 in Heteren binnen. De 28-jarige medewerkster was op dat moment alleen in de zaak.

De man wilde een flesje drinken afrekenen maar zei dat zijn pinpas nog in de auto lag. Hij is toen weer naar buiten gegaan. Ondertussen was er een andere klant de shop binnengekomen die door de medewerkster werd geholpen.

Tien minuten later kwam de man die het flesje drinken wilde afrekenen weer de tankshop binnen. De vrouw bevond zich op dat moment in het beveiligde kassagedeelte. In plaats van de drank af te rekenen bedreigde de man de vrouw met een wapen en vroeg om geld. De vrouw is daarop gevlucht naar een andere ruimte. De overvaller riep haar nog na: ‘Hee, waar ga je heen?’ Vervolgens heeft de man de tankshop zonder buit verlaten.

Signalement van de man
- Tussen de 25 en 30 jaar oud
- Tussen 1.75 en 1.80 lang
- Opvallende lichte kleur ogen
- Licht getinte huidskleur (rond de ogen, gezicht was bedekt door mondkapje)
- Zwart vest met capuchon
- Zwarte handschoenen
- Zwarte broek
- Sprak correct Nederlands

Het is onbekend hoe de man is gevlucht en waar naartoe. Het slachtoffer heeft geen voertuig gezien. Zij is vanzelfsprekend opgevangen en krijgt Slachtofferhulp aangeboden.

Melden

Weet je meer over de overval, heb je iets gezien of gehoord? Meld dit bij de politie via 0900-8844. Volledig anoniem melden kan ook via 0800-7000. In dat laatste geval is een melding voor de politie nooit terug te herleiden naar een melder.

^CW/SV 2022010458