ARNHEM - De rechtbank spreekt een 41-jarige man uit Arnhem vrij van een poging doodslag, vernieling en verboden wapenbezit. Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen worden dat de man verantwoordelijk is voor het lossen van schoten bij een woning in zijn woonplaats.

De man werd ervan verdacht op 20 juni 2021 schoten te hebben gelost bij een woning in Arnhem. De projectielen zouden door de voorste ruit van een raam van de woning zijn gegaan, terwijl in deze woning een persoon aanwezig was. Ook zou een projectiel door het raam van een naastgelegen woning zijn gegaan.

Geen bewijs dat man schoot

De rechtbank oordeelt dat er voldoende aanwijzingen zijn dat de man bij de woning is geweest. Bewijs dat de man heeft geschoten ontbreekt echter. Volgens de rechtbank hoorden meerdere getuigen knallen en een aantal van deze getuigen hadden de man gezien. Geen enkele getuige zag echter of de man een wapen in zijn hand had. Ook kwamen er meerdere personen uit de woning dan wel zijn meerdere personen in de nabijheid van de woning gezien. Niet kan worden uitgesloten dat een andere persoon dan de Arnhemmer verantwoordelijk is voor het lossen van de schoten. Voor zover al moet worden aangenomen dat er is geschoten. De rechtbank weegt verder mee dat er in de directe omgeving van de woning geen wapen is gevonden. Ook tijdens het doorzoeken van de woning en auto van de man is geen wapen gevonden.

Vrijspraak

Omdat het dossier onvoldoende wettig en overtuigend bewijs bevat dat het de man is geweest die de schoten zou hebben gelost, spreekt de rechtbank hem vrij van poging doodslag, vernieling en verboden wapenbezit.