ARNHEM - De rechtbank spreekt een 46-jarige man uit Arnhem vrij van zware mishandeling. De man zou een andere man tijdens het uitgaan met een glas in zijn gezicht hebben geslagen. Maar volgens de rechtbank komt uit het dossier niet duidelijk naar voren waardoor de andere man gewond is geraakt.

De man zou op 10 november 2018 in een Arnhemse uitgaansgelegenheid een andere man met een glas in zijn gezicht geslagen hebben. De 46-jarige man ontkende dat hij dit had gedaan. Getuigen legden een verklaring af, maar geen van hen zag het moment waarop de andere man met het glas werd geraakt. ​

Camerabeelden
Van de bewuste avond zijn camerabeelden beschikbaar die op zitting zijn getoond. Op de beelden is te zien dat de Arnhemmer op enig moment een naar voren gerichte schouderbeweging maakt. Niet te constateren valt of die schouderbeweging het gevolg is van een door de Arnhemmer gegeven klap of door een andere omstandigheid, bijvoorbeeld doordat er aan hem wordt getrokken. Op de beelden is niet te zien dat hij een glas in zijn handen heeft. Wel is te zien dat de man achter een pilaar verdwijnt en er sprake is van een flinke schermutseling. Het precieze moment waarop het conflict ontstaat is echter niet te zien.

Vrijspraak
De rechtbank oordeelt dat op grond van de camerabeelden niet kan worden vastgesteld dat de andere man met een glas in zijn gezicht is geslagen en dat de 46-jarige man degene was die dat deed. Het dossier laat daarmee te veel twijfel open over de vraag of de verwonding van de andere man is veroorzaakt door een door de Arnhemmer gegeven klap met een glas of op een andere wijze is ontstaan. Om die reden spreekt de rechtbank de Arnhemmer vrij.

Geen schadevergoeding
De andere man diende een vordering tot schadevergoeding in. Omdat de Arnhemmer wordt vrijgesproken ontvangt de andere man geen schadevergoeding.