HETEREN - De politie heeft na een melding van een alerte bewoner vier verdachten op heterdaad aangehouden voor poging inbraak. De vier wilden ervandoor gaan waardoor een onveilige situatie ontstond. Tijdens hun vlucht is een waarschuwingsschot gelost.


In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart rond 03:00 uur kreeg een bewoner een melding van zijn beveiligingssysteem dat er beweging was op zijn terrein ter hoogte van de Dorpsstraat in Heteren. Op camerabeelden zag hij mensen lopen die daar niet hoorden. De politie werd meteen gebeld en meerdere agenten en een hondengeleider snelden naar de locatie.

De eerste agent die ter plaatse kwam wilde de verdachten aanhouden, maar zij hadden daar geen oren naar. Ze gingen er te voet vandoor en stapten vervolgens in een auto. De auto kon alleen maar wegrijden over de weg waar op dat moment de agent stond. Daarom werd er een waarschuwingsschot gelost waar de verdachten ook niet op reageerden. Al snel kwamen er meer agenten bij en werden de verdachten uit de auto gepraat.

Alle vier zijn aangehouden voor poging inbraak en de auto is in beslag genomen. Daarnaast krijgen zij een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok. Het gaat om drie mannen uit Den Bosch van 27, 29 en 34 jaar en één man van 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.