ARNHEM - De politie heeft op de ochtend van nieuwjaarsdag een einde gemaakt aan een feest in een pand aan de Koningsweg bij Arnhem. De Mobiele Eenheid kwam ter plaatse om de ontruiming ordelijk te laten verlopen. In beginsel zouden de ongeveer zeventig bezoekers en de organisator worden geverbaliseerd.

In de bunker op het perceel hebben bezoekers zich echter verzet en gebruikten geweld tegen politie-ambtenaren; zo werden in de bunker stenen gegooid naar de agenten.

Door het geweld raakten drie (update: uiteindelijk vier) politiemensen gewond, waarvan er 1 naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De politie heeft drie aanhoudingen (update: uiteindelijk vier) verricht voor openlijk geweld. De politie doet onderzoek.

Update 8 januari:
De vier verdachten zijn op 7 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris. Een van hen, een man van 28 uit Hapert, blijft nog langer vastzitten. De andere drie zijn geschorst onder voorwaarden. Zij zijn nog steeds verdachte. Het onderzoekt loopt verder.

Van de vier politiemensen die gewond zijn geraakt, zijn er twee onder medische behandeling gesteld. Zij zullen vanwege het opgedane letsel nog langere tijd hun werk niet kunnen doen. Naast het letsel dat ze hebben opgelopen, heeft het gebeuren een diepe indruk achtergelaten.