EDE - In de nacht van maandag 13 op 14 september werd de wijk Veldhuizen opgeschrikt door 20 autobranden die verdeeld over zes locaties plaatsvonden. De politie en brandweer schaalden direct op en ook de politiehelikopter vloog boven de wijk ter ondersteuning. We kunnen ons voorstellen dat de schrik er in de wijk behoorlijk in zit en de politie zit dan ook bovenop deze autobranden.

De locaties waar de autobranden plaatsvonden zijn de: Langenhorst (7 auto’s), Luynhorst (4 auto’s), Katenhorst (3 auto’s), Kannenveld/Grote Veld (2 auto’s), Lunenburg (3 auto’s) en de Koelhorst (1 auto). Gezien de grote schaal van de autobranden, gaat de politie uit van brandstichting. De politie is vanochtend een grootschalig onderzoek gestart en kan uw hulp daarbij goed gebruiken.

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien of gehoord en/of beschikt u over informatie die het onderzoek kan helpen? Of beschikt u over beelden of camera’s die mogelijk iets hebben opgenomen? Neemt u dan contact op met de politie door het invullen van het onderstaande meldformulier. U kunt uw melding ook telefonisch doorgeven. Bel dan met 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Bel M 0800-7000.