ARNHEM - De politie heeft twee minderjarige verdachten aangehouden na drie straatroven in Arnhem. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de misdrijven op 24, 25 en 26 januari 2021. De jongens uit Arnhem zitten vast.

Op zondag 24 januari moest een slachtoffer onder bedreiging van een mes zijn telefoon afgeven aan de Thomas A Kempislaan. Ook een dag later was een mobiele telefoon de inzet aan de St. Antonielaan. Toen werd er gedreigd met fysiek geweld. De laatste straatroof, op 26 januari aan de Zijpendaalseweg, ging gepaard met een bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook hier werd er onder meer een telefoon weggenomen.

Enorme impact
De politie neemt de zaak hoog op en is dus inmiddels bij twee verdachten uitgekomen. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Straatroven als deze hebben een enorme impact op slachtoffers en kunnen voor een trauma zorgen.

Jonge verdachten
Straatroven worden steeds vaker door jonge daders gepleegd. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar plegen circa 40 procent van de straatroven. Hierbij neemt het geweld toe. In 45 procent van alle straatroven gaan de daders er vandoor met een mobiele telefoon. Ook de verdachten in deze zaak zijn dus minderjarig.

Meer informatie en preventietips vindt u via deze link.