ARNHEM - Naar aanleiding van een dodelijk schietincident in de nacht van zondag 10 op maandag 11 december zoekt de recherche nog naar verdachten en getuigen. Rond 00.20 uur kregen agenten een melding van een mogelijk schietincident op de kruising van de Amerstraat met de Scheldestraat. Bij het incident kwam een 31-jarige man uit Velp om het leven. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Eenmaal aangekomen op de plek van de melding troffen agenten de overleden man met een schotwond aan. Mogelijk zou er een grijze auto gezien zijn in de bewuste straat. Onderzoek moet verder uitwijzen om welk grijze auto het gaat en wie er in de auto reed.

Team Grootschalig Onderzoek (TGO) gestart


Er is direct een grootschalig onderzoek gestart naar wat er precies gebeurd is. Daarom is maandagochtend een TGO gestart dat zich richt op het reconstrueren van de gebeurtenis. Het rechercheteam is op dit moment nog op zoek naar verdachte(n) die betrokken waren bij dit schietincident. Ook komt het TGO nog graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben.

Het onderzoek is momenteel in volle gang. Rechercheurs zijn bezig met buurtonderzoek, het horen van getuigen en het opvragen van camerabeelden. Er wordt nog rekening gehouden met meerdere scenario’s. Het onderzoek moet uitwijzen wat er exact is gebeurd.

Deel uw informatie en tips

Om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld op de kruising van de Amerstraat en de Scheldestraat wil het onderzoeksteam graag antwoorden op de onderstaande vragen. Wellicht dat u iets hebt gezien of gehoord eerder op de avond. Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact.

Kent u het slachtoffer of heeft u contact gehad de laatste uren voordat het incident plaatsvond en heeft u nog niet met het onderzoeksteam gesproken, dan vragen wij u om alsnog contact te zoeken. De informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek.

Er zou mogelijk een grijs voertuig gezien zijn in de bewuste straat van het schietincident. Heeft u informatie over dit voertuig of heeft u het voertuig zien rijden op zondag 10 december?

Heeft u iets opvallends gezien of gehoord tussen 20.00 en 02.00 uur van zondag op maandag op de kruising van Amerstraat en de Scheldestraat?

Wie heeft er in de periode vooraf aan dit incident verdachte voertuigen en/of personen gezien in de straat of in de omgeving?

Woont u vlakbij of aan de Amerstraat, Scheldestraat, Maaslaan en heeft u (dashcam)beelden, dan vragen wij u om contact op te nemen. Of kent u iemand die daar wellicht langsreed? Uploaden van camerabeelden kan via onderstaand formulier.

Mogelijk hoort u geruchten over het schietincident of wat er vooraf ging aan dit schietincident, neem dan ook contact op. Het onderzoeksteam spreekt graag met u.

Zo kunt u informatie delen

Meld u als u informatie of camerabeelden heeft. Ook als u twijfelt of uw informatie bijdraagt, roepen wij u op om het alsnog te delen. Alle informatie kan van belang zijn in dit onderzoek.

Deel uw informatie of beeldmateriaal door het onderstaande tipformulier in te vullen;

Telefonisch kunt u ook informatie doorgeven via 0900 - 8844, onder vermelding van zaaknummer 2023569281;

Wilt u liever anoniem informatie delen, dan kan dit via 0800 - 7000 of via Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. U hoeft geen gegevens achter te laten en uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden is.2023569281 SvD