ARNHEM - De politie heeft vandaag, woensdag 16 augustus 2023, met toestemming van de officier van justitie een 36-jarige Steenbergenaar in Arnhem aangehouden als verdachte van grootschalige drugshandel en witwassen. Eerder werden in dit onderzoek al acht verdachten gearresteerd waarvan er nog vier vastzitten. Het team is nu nog op zoek naar drie andere verdachten die vermoedelijk in het buitenland verblijven.


Een rechercheteam keek sinds 30 mei 2023 naar deze verdachte uit toen zijn aanhouding niet lukte. Vandaag werd hij echter in Arnhem gelokaliseerd waarna hij door een Arrestatieteam werd aangehouden.

Vals paspoort
De 36 jarige man was bij zijn aanhouding in het bezit van een vervalst buitenlands paspoort. De recherche wordt bij de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit geconfronteerd met het gebruik van dergelijke vervalste documenten, vaak om uit handen te kunnen blijven van politie en justitie.

Exclu
De eerste arrestaties in het onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari jl. in het kader van de actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij de operatie in West-Brabant werd onder meer tijdens de doorzoeking van een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.