ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man uit Arnhem voor het mishandelen van zijn vriendin en het bezitten van wapens en drugs. De rechtbank neemt de eis van de officier van justitie over en veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 182 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.


Op 3 juli 2020 mishandelde de man zijn partner. Dit vond plaats in de auto, die geparkeerd stond vlakbij hun woning. Buren hoorden geschreeuw en kwamen af op het gegil van de vrouw. Zij haalden de man en vrouw uit elkaar. De rechtbank vindt bewezen dat de man zijn vriendin tegen het portier van de auto drukte en meerdere keren sloeg.

Vuurwapen en drugs
De man is ook veroordeeld wegens de aanwezigheid van amfetamine, munitie en een vuurwapen. Op 24 januari 2020 trof de politie de man onder verdachte omstandigheden aan in een auto op de IJsselkade in Zutphen. Bij de doorzoeking van de auto werd amfetamine aangetroffen. Bij de fouillering op het politiebureau vond de politie een vuurwapen in de broekspijp van de man. Bij de doorzoeking in zijn woning trof de politie vervolgens een grote hoeveelheid munitie aan op de kinderkamer.

Strafbepaling
De rechtbank houdt bij de strafbepaling rekening met het feit dat het hier gaat om zeer ernstige misdrijven. De rechtbank vindt het kwalijk dat de man inbreuk maakte op de lichamelijke integriteit van zijn partner en dat de buren getuige zijn geweest van de ruzie en de mishandeling. Ook neemt de rechtbank het de man kwalijk dat hij zich op straat bevond met een geladen vuurwapen en dat de munitie werd aangetroffen onder het matras van een kinderbed.