APELDOORN/ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Apeldoorn en een 35-jarige man uit Arnhem voor hun betrokkenheid bij uitgaansgeweld. Ze legt beide mannen een gevangenisstraf op van 30 maanden waarvan 15 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten zij samen het slachtoffer ruim 2.600euro aan schadevergoeding betalen.

De mannen maakten zich in de nacht van 12 augustus 2022 - onder invloed van alcohol – schuldig aan een ernstige vorm van uitgaansgeweld in het centrum van Apeldoorn. Zij schopten en sloegen het slachtoffer meerdere keren, terwijl het slachtoffer op de grond lag. Hoewel het slachtoffer meerdere keren wegliep, bleven de mannen achter het slachtoffer aanlopen om geweld uit te oefenen. De mannen mogen zich gelukkig prijzen, dat het letsel van het slachtoffer beperkt is gebleven.

Stok achter de deur

Bij het bepalen van de strafmaat houdt de rechtbank er rekening mee dat de mannen niet eerder met politie en justitie in aanraking zijn gekomen voor soortgelijke strafbare feiten. Voor het voorwaardelijk strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en dient als stok achter de deur om te voorkomen dat de mannen in de toekomst weer tot dergelijke gewelddadige daden komen.