EDE/VEENENDAAL - De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Veenendaal tot een taakstraf van 40 uur. De man maakte zich schuldig aan een diefstal van benzine en aan het medeplegen van een diefstal van betonelementen. De rechtbank spreekt de man vrij van het in brand steken van een auto in 2019.


Op 9 september 2019 nam de man samen met een ander persoon U-betonelementen weg van het terrein van een betonzaak in Ede. Ook tankte hij op 22 maart 2020 bij een tankstation in Ede en reed hij vervolgens weg zonder te betalen. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij door zijn handelen de slachtoffers financiële schade toebracht en voor veel overlast zorgde.

Het dossier bevat onvoldoende bewijs dat de man betrokken is geweest bij de brandstichting

Taakstraf en schadevergoeding

De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf rekening met dat tussen de diefstallen en de zitting meer dan 2 jaar zit. De rechtbank legt daarom een taakstraf van 40 uur op. Bovendien moet de man aan de betonzaak een schadevergoeding betalen van ongeveer 30 euro. De straf valt lager uit dan de eis van de officier van justitie, omdat de rechtbank, anders dan de officier van justitie, een brandstichting van een auto in 2019 niet bewezen acht.