ZEVENAAR - De rechtbank spreekt een 46-jarige man uit Zevenaar vrij van het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin wegens gebrek aan bewijs.

De man werd verweten dat hij tussen 1 oktober 2020 en 5 februari 2021 zijn ex-vriendin veelvuldig sms-, Whatsapp- en e-mailberichten stuurde en haar honderden keren belde. Ook zou hij onder andere de ouders en dochters van zijn ex-vriendin beledigende en bedreigende berichten hebben verstuurd en via een nep Facebook-account en via het e-mailadres van zijn ex-vriendin meerdere (beledigende) e-mails hebben verzonden naar haar familie, vrienden en kennissen.

Gebrek aan bewijs

De politie deed uitgebreid onderzoek naar de afzender van alle berichten, mails en brieven. De rechtbank oordeelt dat uit de resultaten van dit onderzoek niet kan worden vastgesteld dat de man de beller en/of afzender is geweest. Daarbij is de telefoon waarmee is gebeld en de berichten zijn verstuurd niet bij de man aangetroffen. Bovendien is niet vast komen te staan dat de man de verstuurde brieven heeft verzonden. Verder blijkt niet wie de berichten vanuit een nep Facebook-account en de e-mails vanaf het account van aangeefster heeft verstuurd. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van alle verdenkingen.