RHEDEN - De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Rheden voor grooming. Hij benaderde via internet een 15-jarige jongen, met als doel het maken van een seksafspraak. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 weken. Daarbij moet hij een taakstraf van 100 uren uitvoeren.


De man stuurde in november 2020 via de online chatroom Bullchat seksueel getinte berichten naar een persoon die zich als 15-jarige jongen voordeed. Dat deze persoon in werkelijkheid een zogenoemde ‘pedojager’ was, wist de man op dat moment niet. De man stuurde een foto van zijn geslachtsdeel naar de jongen. Verder stelde hij een plek en tijdstip voor om af te spreken en kwam hij ook op die afspraak opdagen. Tijdens de zitting verklaarde de man dat hij geen seks met de jongen wilde. Hij dacht dat hij de jongen kende en wilde hem waarschuwen. Dat scenario vindt de rechtbank onwaarschijnlijk.



Seksafspraak

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij met een minderjarige jongen had willen afspreken om seksuele handelingen bij elkaar te verrichten. Hij liet zich daarbij leiden door zijn seksuele fantasieën en stond niet stil bij de gevolgen voor de minderjarige. Dat deze 15-jarige jongen in werkelijkheid een ‘pedojager’ bleek te zijn en niet van plan was daadwerkelijk seksuele handelingen met de man te verrichten, doet daar niet aan af.

Strafbepaling

Alles afwegende vindt de rechtbank de eis van de officier van justitie passend. De rechtbank neemt de eis over. Aan het voorwaardelijke deel van de straf zit een proeftijd van 3 jaar.