ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Arnhem voor het verkrachten van een masseuse in een massagesalon. Hij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.


De man verkrachtte op 16 oktober 2022 in een massagesalon in Arnhem een masseuse. Hij werd eerst gemasseerd door het slachtoffer, waarna hij seks met haar wilde. Zij wilde dit niet. Vervolgens verkrachtte de man haar. De man beriep zich aanvankelijk op zijn zwijgrecht. Tegenover de rechtbank verklaarde hij dat er seksuele handelingen zijn verricht, maar dat dit geheel vrijwillig en tegen betaling is gebeurd.

Verklaring slachtoffer

De rechtbank gaat uit van de verklaring van de masseuse. Die is consistent, gedetailleerd en authentiek. De rechtbank neemt daarom deze verklaring als uitgangspunt. Daarnaast wordt deze verklaring ondersteund door de hevige emotie bij het slachtoffer, die door anderen vlak na de verkrachting is waargenomen.

Straf

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij misbruik maakte van zijn fysieke overwicht ten opzichte van het slachtoffer. Dit, terwijl zij de man masseerde in het kader van haar werk als masseuse. Zij moet zich enorm machteloos en angstig hebben gevoeld.

De reclassering adviseerde om een (deels) voorwaardelijke straf op te leggen met bijzondere voorwaarden om het risico op herhaling te verlagen. Voor het voorwaardelijk strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar met als bijzondere voorwaarden een meldplicht en ambulante behandeling (met mogelijkheid tot kortdurende klinische opname).

Schadevergoeding

Tot slot moet de een schadevergoeding van 4 duizend euro aan de masseuse betalen.