ARNHEM - Wat een feestelijke avond had moeten worden, net na het einde van de lockdown, eindigde in Arnhem op zaterdag 26 februari in een zware mishandeling. Na een gezellig dagje uit besloten drie vrienden iets te gaan drinken in de stad. De auto met daarin de drie vrienden reed kort voor middernacht over de Oude Kraan, richting de parkeerplaats Blauwe Golven onder de Nelson Mandelabrug. Plotseling liepen er vier mannen vlak voor de rijdende auto langs, één van de mannen gooide iets tegen de auto.


Het slachtoffer stopte en stapte uit om te vragen wat er aan de hand was. Daarna sloeg de vlam in de pan en de vier mannen stortten zich op het slachtoffer en zijn vrienden. In een poging om de belagers af te schrikken, pakte het slachtoffer een stuk hout uit zijn auto. Het volgende moment dat hij zich herinnerde is dat hij bijkwam met enorme pijn aan zijn hoofd en heup toen er twee voorbijgangers over hem heen gebogen stonden. De vier daders zijn vervolgens de weg overgestoken en weggelopen in de richting van de parkeerplaats, waar zij zijn ingestapt in een witte Volkswagen Golf of Polo.

Twee belangrijke getuigen

Het slachtoffer werd door de belagers geschopt terwijl hij knock-out op de grond lag en vervolgens gewond op straat achtergelaten met een gebroken heup. Gelukkig kwamen er dus twee voorbijgangers langs die hebben ingegrepen, we komen graag in contact met deze twee belangrijke getuigen. Het gaat om twee mannen van in de dertig, die uit de richting van het centrum liepen. Een van hen droeg een donkere jas en vermoedelijk een grijs mutsje.

Wie herkent aan de hand van het signalementen mogelijk de daders?

Verdachte 1

- ongeveer 160/170 cm lang

- normaal postuur

- licht getinte huidskleur

- 20 tot 25 jaar oud

- Haar: zwart, stijl opgeschoren, bovenop iets langer

- brildragend

- zwarte jas

Verdachte 2

- ongeveer 175 tot 185 cm lang

- normaal postuur

- licht getinte huidskleur

- 20 tot 25 jaar oud

- haar: kort donkere(zwarte krullen)

- zwart/donkere broek aan

- donker grijze jas met capuchon, een gestikte jas

Verdachte 3

- ongeveer 190 cm lang

- voller postuur

- licht getinte huidskleur

- 20 tot 25 jaar oud

- haar: zwart, grove krullen, bol hoofd

- donkere jas

Verdachte 4

-ongeveer 190 cm lang

-voller postuur

-licht getinte huidskleur

-20 tot 25 jaar oud