ARNHEM - Bij een eetcafé aan het Elderveldplein hebben in augustus en september meerdere incidenten plaatsgevonden. Het begon op 11 augustus. Op die dag was er een conflict tussen een medewerker van de zaak en een aantal personen. Enkele dagen later, op 16 augustus, werd ’s nachts brand gesticht. Drie weken later, op 9 september, vernielden drie mannen de pui van het eetcafé. En tot slot werd op 30 september voor de tweede keer brand gesticht met als gevolg dat het pand volledig uitbrandde en omliggende panden schade opliepen.


Getuige

Enkele minuten voor de brand op 16 augustus liep een man langs het restaurant. Hij is mogelijk een belangrijke getuige. De man droeg een rugtas. We willen graag in contact komen met deze getuige en vragen hem zich bij de politie te melden. Mogelijk beschikt hij over belangrijke informatie voor het onderzoek. Bent u deze man? Neem dan contact op.

Wie weet wie de daders zijn?
Daarnaast zijn we op zoek naar informatie over de daders.

  • Op 16 augustus probeerde een man in een trainingsbroek en hemd een brand te stichten
  • Op 9 september vernielden drie mannen de pui
  • Op 30 september braken twee mannen in, goten brandbare vloeistof door het gehele restaurant en staken het vanaf buiten aan

We weten niet of dezelfde daders betrokken zijn bij de verschillende incidenten.

Zaaknummers 2020385887/2020464478

Herkent u een van de daders op de beelden? Of beschikt u over informatie over deze incidenten?
We spreken u graag!