ARNHEM - Op 22 mei rond 04:30 uur werden bewoners in de wijk Presikhaaf opgeschrikt door een harde knal. Het bleek dat er een explosief was afgegaan bij een woning aan de Van Speijkstraat. Gelukkig raakte niemand gewond. Wie heeft meer informatie?


Vlak voor de explosie reden er meerdere mensen in de Van Speijkstraat. We roepen deze mensen op om zich te melden omdat ze mogelijk iets van de ontploffing hebben gezien en dus belangrijke getuigen voor ons zijn. Op beelden is te zien dat er een stationwagen en een fietser rond 04.30 uur de straat in komen rijden. De twee kruizen elkaar en niet veel later is de explosie.

Vragen
- Wie reden daar om 04:30 uur ’s nachts door de straat? Bent u de fietser of bestuurder van de auto en heeft u niets gezien? Ook dan vragen we om contact op te nemen, zodat we dat ook weten. De fietser is op de beelden niet te herkennen. Maar iemand die rond dat tijdstip, rond half 5 's ochtends, door de straat fietste zal zich dit mogelijk wel herinneren.
- Na de knal heeft een omwonende een auto met hoge snelheid de straat uit zien rijden. We hopen dat iemand ons daar meer over kan vertellen.
- Wie heeft er camerabeelden waar wat op te zien is?
- Wie heeft iets opvallends gezien in de dagen voorafgaand aan de explosie? Denk aan vreemde voertuigen of personen die daar nog nooit zijn geweest.
- Wie weet meer over het mogelijke motief?
- Ook andere informatie, hoe klein ook, kan ons helpen in het onderzoek. Tip ons!

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.