ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan wapen- en drugsbezit.

Na een anonieme melding deed de politie onderzoek in de woning van de man. Daar troffen ze in de slaapkamer onder het bed een vuurwapen aan met daarin munitie. Ook stond in de woning in totaal meer dan 23 kilo aan hennep.

Hennep

De man gaf aan dat de aangetroffen hennep CBD was en dat er in de toppen geen THC meer zat. De rechtbank oordeelt dat het THC-gehalte in de hennep niet relevant is, als het duidelijk is dat het om pure hennep gaat. Dat blijkt ook uit jurisprudentie De man sprak niet tegen dat de in zijn woning aangetroffen middelen hennep is. Daarom veroordeelt de rechtbank de man ook voor het aanwezig hebben van hennep.

Straf

Ondanks dat de man zijn leven inmiddels meer op de rit lijkt te krijgen - en hij de afgelopen anderhalf jaar niet meer met politie en justitie in aanraking is geweest - oordeelt de rechtbank dat gelet op de ernst geen andere straf passend is dan een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en een cognitieve vaardighedentraining volgen.