ARNHEM - De politie heeft vrijdagochtend een minderjarige opgespoord nadat er eerder een dreigmail was verstuurd. De mail was gericht aan een basisschool aan de Arnhemse Groningensingel.

De mail kwam donderdagavond bij de school binnen. Op basis van de inhoud van de mail is besloten om direct een politieonderzoek op te starten. De school is samen met vier omliggende onderwijslocaties uit voorzorg niet opengegaan op vrijdag.

Geen enkel risico

Inmiddels is duidelijk dat er geen sprake is geweest van een reële dreiging. Logischerwijs neemt de politie mails als deze wel uiterst serieus en wordt er geen enkel risico genomen.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ik ben opgelucht dat dit zo snel is opgelost. De kinderen kunnen veilig naar school. Ik begrijp dat ouders geschrokken zijn en dat deze dreigende situatie veel impact heeft op hen, hun kinderen en de leerkrachten. We hebben contact met school en ondersteunen hen om hiermee om te gaan. Mijn complimenten voor de politie en hun daadkrachtige optreden.”

Vervolgstappen

De jongen is vanwege zijn jonge leeftijd niet aangehouden. Wel wordt bepaald welke passende vervolgstappen moeten worden genomen.

^SV 2022245384