ARNHEM - Woensdag 9 december rond 19.00 uur is een 16-jarige jongen in de buurt van de Bosweg beroofd van zijn mobiele telefoon. Onder bedreiging van een vuurwapen of iets wat daar op lijkt moest hij zijn telefoon, jas, schoenen en tas afgeven. Agenten die ter plaatse gingen konden via de app Find my Iphone de telefoon traceren en vonden deze terug in de buurt van de plek waar de jongen beroofd was. De jas, schoenen en tas zijn niet aangetroffen.

Signalement
Een van de vermoedelijke daders is ongeveer 16 jaar oud, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur, is ongeveer 1.75 lang en heeft donkere haren. Hij droeg een donkere jas (parajumper) met capuchon, een zwarte trainingsbroek, witte sneakers en zwarte handschoenen.

De tweede vermoedelijke dader is ongeveer 19 jaar oud, heeft een blanke huid, een gezet/gespierd postuur, is ongeveer 1.90 a 1.95 lang. Hij droeg een donkerbruine jas met capuchon en bontkraag, een zwarte jeans en zwarte sneakers.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben wat te maken kan hebben met deze beroving, contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

2020584029 (hp)