Arnhem - De politie heeft bij een controle bijna 1100 kilo zwaar, illegaal vuurwerk aangetroffen. De vondst werd gedaan op een carpoolplaats langs de A12, nadat agenten een verdacht busje een volgteken hadden gegeven.

Een 28-jarige man uit Barneveld is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. Vanzelfsprekend zal het vuurwerk worden vernietigd.

Groot gevaar

Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Hierdoor vormt het de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door overlast, letsel, doden en milieuschade.  Vervoer gaat over de snelwegen en binnenwegen. Om hierop te handhaven is controle van voertuigen en personen noodzakelijk.

Politie zet in

Eerder werd er in het Rivierengebied ook al een grote vuurwerkvondst van zo’n duizend kilo gedaan. De politie zet vol in op de aanpak van (illegaal) vuurwerk, met bijvoorbeeld grote controles. In 2020 heeft de aanpak met partners als het OM en de Inspectie Leefomgeving en Transport geresulteerd in een recordvangst: ruim 122.000 kilo in beslaggenomen vuurwerk over het gehele land.

Melden

Heb je zelf vermoedens van (illegaal) vuurwerk in je omgeving? Meld verdachte signalen via 0900-8844 of volledig anoniem: 0800-7000. Als het misgaat zijn de gevolgen niet te overzien. Het is in ieders belang om de opslag, het vervoer en afsteken van illegaal vuurwerk aan te pakken.

^SV 2021494368