ARNHEM/DIDAM - De rechtbank veroordeelt een 22-jarige en een 24-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 36 maanden voor het medeplegen van een poging tot doodslag in Didam. De 2 schopten een man meerdere keren in het gezicht waardoor het slachtoffer ernstig gewond raakte.


De mannen stonden op 21 juni 2020 ’s nachts rond 04.00 uur buiten op straat toen het slachtoffer hen kwam vragen of het wat zachter mocht. De mannen zijn vervolgens de confrontatie aangegaan met het slachtoffer en hebben hem meerdere keren in zijn gezicht geschopt.

​Zinloos geweld

Het slachtoffer liep door de mishandeling een aantal breuken in zijn gezicht op en hij moest daarvoor een zware operatie ondergaan. Dat het slachtoffer niet aan zijn verwondingen is overleden, is niet aan de 2 mannen te danken maar enkel aan de artsen in het ziekenhuis. De rechtbank vindt dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan een zeer ernstige en zinloze vorm van geweldpleging.

Verklaring mannen niet geloofwaardig
De mannen verklaarden dat zij zich hebben verdedigd tegen het slachtoffer en dat één van hen alleen een aantal vuistslagen heeft gegeven. De rechtbank vindt deze verklaringen niet geloofwaardig, gezien de ernstige verwondingen van het slachtoffer. Ook zat er bloed op de schoenen van één van de mannen en konden zij hiervoor beiden geen goede verklaring geven.

​Schadevergoeding
Een lange gevangenisstraf is volgens de rechtbank passend. De rechtbank veroordeelt beide mannen tot een gevangenisstraf van 36 maanden. Ook moeten zij in totaal ruim 20 duizend euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.