GELDERLAND - Een bruiloft met alles erop en eraan kostte vorig jaar in Gelderland gemiddeld € 22.417. Deze trouwkosten liggen een stuk hoger dan elders in het land. Gelderland is hiermee zelfs de een-na-duurste provincie van heel Nederland om in het huwelijksbootje te stappen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar het trouwseizoen van 2023.

Het is een flinke investering om te trouwen in Gelderland. Een uitgebreide bruiloft met alles erop en eraan kost je hier gemiddeld € 877 euro meer dan elders in het land. Alleen in Utrecht is het duurder om elkaar het jawoord te geven. Voor een soortgelijke bruiloft betaal je in deze provincie zelfs gemiddeld € 23.206.

Trouwlocatie en catering grootste kostenposten

Gelderse echtparen zijn voor hun bruiloft over het algemeen het meeste geld kwijt aan de trouwlocatie, catering en fotograaf. De vijf grootste kostenposten waren in 2023 als volgt:

  • Trouwlocatie: gemiddeld € 6.788

  • Catering: gemiddeld € 3.130

  • Fotograaf: gemiddeld € 1.825

  • Trouwjurk: gemiddeld € 1.600

  • Videograaf: gemiddeld € 1.397

Vooral de kosten van de trouwlocatie vallen in Gelderland hoger uit dan elders in het land, gemiddeld gaat het om € 552 meer. Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl zegt hierover: “Deze bedragen zijn gebaseerd op factuurgegevens die echtparen invullen in onze budget tool. Het zijn échte bedragen, maar het gaat natuurlijk wel om gemiddelden. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe je jouw bruiloft inricht.”

Trouwbudget niet toereikend

Gelderse koppels betaalden in 2023 gemiddeld € 22.417 voor een uitgebreide bruiloft. Deze kosten liggen bijna € 3.800 hoger dan het eerder bepaalde trouwbudget. Vooral voor de trouwlocatie (+€ 1.436) en de catering (+€ 486) vallen kosten hoger uit dan verwacht.

Bekijk het gehele onderzoek op:

https://www.theperfectwedding.nl/artikelen/92/wat-kost-trouwen