TILBURG - Vitesse heeft zich voor de laatste zestien in het KNVB-bekertoernooi geplaatst door in Tilburg WillemII met 0-2 terug te wijzen.

De bezoekers kwamen na twintig minuten op voorsprong, toen de 18-jarige Million Manhoef geklungel van Leeroy Owusu afstrafte. De achttienjarige rechtsback maakte daarmee zijn eerste officiële doelpunt namens Vitesse. Willem II kwam na de openingstreffer wat beter in de wedstrijd en zag vlak voor rust een goal van Ché Nunnely afgekeurd worden wegens buitenspel.

In de tweede helft was de strijd aanvankelijk in evenwicht, maar zorgde Thomas Buitink na ruim een uur toch voor de beslissing. De jonge invaller net in het veld toen hij op aangeven van Oussama Tannane de wedstrijd besliste.