DEVENTER - Vitesse heeft zich geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De ploeg uit Arnhem won in Deventer met 1-2 van Go Ahead Eagles, dat eveneens nog mag hopen op het seizoenstoetje om een ticket voor de voorronde van de Conference League.

Vitesse opende zeer sterk en bij de tweede grote kans voor Loïs Openda was het raak. De aanvaller raakte eerst nog de paal, maar rondde drie minuten later na een pass van Domgjoni bekwaam af. Go Ahead Eagles raakte niet van slag en Isac Lidberg, die al enkele mogelijkheden had gehad, schoot de gelijkmaker binnen.

Na rust waren de beste kansen voor de bezoekers. Grbic stuitte met een kopbal nog op doelman Noppert, maar Openda knikte even later wel raak. Heil was nog dicht bij de gelijkmaker, maar kreeg de bal er niet in.