GRONINGEN - Vitesse heeft woensdagavond in een hectisch duel met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van FC Groningen. Het duel werd enige tijd onderbroken nadat keeper Schubert door een voorwerp uit het publiek werd geraakt. De thuisploeg eindigde het duel met negen man. Te Wierik en Van Kaam zagen al voor de rust rood.

Uiteindelijk maakte Yann Ghobo de enige treffer van de wedstrijd in de blessuretijd van de eerste helft. Juist de fase waarin alle hectiek losbarstte. Vlak daarvoor had Mike te Wierik op aangeven van de VAR rood gezien na een charge op Lois Openda. Na de klutsgoal van Ghobo zag ook Daniël van Kaam rood na het voorkomen van een scoringskans door een handsbal.

Op het punt dat de tweede helft zou beginnen ligt keeper Schubert van Vitesse ineens op de grond. Hij blijkt te zijn geraakt door een voorwerp. Scheidsrechter Lindhout stuurt hierna beide ploegen de kleedkamer in voor een afkoelperiode terwijl FC Groningen-trainer Danny Buis het publiek tot kalmte probeert te manen. Bij terugkomst op het veld gebeurt er weinig meer, en al blijft FC Groningen met negen man strijden, is het Vitesse dat de punten over de streep trekt: 0-1.