WENEN - Vitesse heeft op bezoek bij Rapid Wien een nipte 2-1 nederlaag geleden. In het eerste deel van het tweeluik voor een plek in de achtste finale van de Conference League maakte Loïs Openda een kwartier voor tijd de belangrijke tegentreffer.

Vitesse keek al na binnen de minuut tegen een achterstand aan. AZ-huurling Ferdy Druijf wist de bal met een harde kopstoot achter doelman Houwen te krijgen . De keeper maakte opnieuw geen sterke indruk. Na een kwartier kon hij weer vissen toen Grull de 2-0 maakte.

Vitesse, dat nog van geluk mocht spreken dat het "slechts" 2-0 was, vond na rust wel de weg naar voren. Na rood voor Stojkovic (Rapid Wien) was weggestuurd werd de druk op het Weense doel immens. De rake schuiver van Openda gaf hoop op meer, maar het bleef bij 2-1. Volgende week donderdag is de return in het GelreDome.