MARIBOR - Vitesse heeft een prima start beleefd in de groepsfase van de Conference League. Op bezoek bij NS Mura zegevierde de ploeg van trainer/coach Thomas Letsch met 0-2.


Ns Mura is de landskampioen van Slovenië, maar was donderdagavond niet opgewassen tegen een beter Vitesse. Met name Oussama Tannane was ongrijpbaar voor de thuisploeg al leverden de soms wervelende acties nog niet veel doelgevaar op. Na een half uur kwam men wel op een voorsprong door een frommelgoal. Via de rug van Matus Bero valt de bal voor Sondre Tronstad: 0-1.

Vitesse krijgt daarna, voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het doelpunt valt pas in de 69e minuut als Danilho Doekhi zijn status als kopspecialist weer eens waar maakt door de 0-2 tegen de touwen te koppen. Vitesse kan daarna de wedstrijd gecontroleerd uitspelen wetend dat er met Stade Rennes een tegenstander van een ander kaliber wacht in de Gelredome. rennes speelde vanavond met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur, de derde tegenstander in de poule.