ZWOLLE - In het eerste speelweekend van de Eredivisie heeft Vitesse drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Thomas Letsch won met het kleinst mogelijke verschil door een treffer van aanwinst Nikolai Baden Fredriksen.

De Deen haalde in de twintigste minuut droog uit waarbij keeper Lamprou van PEC Zwolle niet vrijuit leek te gaan. Daarvoor hadden beide ploegen al kansen gehad om de score te openen. Bij de thuisploeg kreeg Clement de bal echter niet langs Schubert en eerder was Lamprou wel paraat bij een poging van Openda. Uiteindelijk blijft de 0-1 tot de rust staan. Op dat moment is Riechedly Bazoer er ij Vitesse wel al af met een blessure en vervangen door Cornelisse.

De thuisploeg van trainer Art Langeler probeert het na de rust wel met twee mogelijkheden van Saymak, maar Vitesse is via Openda en Bero minstens net zo gevaarlijk. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het spel slordiger en al wordt er veel strijd geleverd wortd er niet meer gescoord waardoor Vitesse tevreden huiswaarts zal keren.