ARNHEM - Vitesse heeft zijn eerste overwinning sinds 27 februari weten te boeken. In het eigen Gelredome won men met 1-0 van SC Cambuur, dat zijn vijfde nederlaag op rij leed.

SC Cambuur miste vanwege een buikgriepgolf een handvol spelers en wist geen vuist te maken in Arnhem. Toch duurde het nog tot kort voo rust voor Openda op aangeven van Bero de ban brak. Een vroege penalty werd door de VAR geannuleerd, door buitenspel van Openda en doelman Bos was bij de Friezen in topvorm. Vitesse- keeper Houwen viel bij de thuisploeg uit na een botsing met zijn eigen aanvoerder Doekhi.

Vitesse voerde ook in de tweede helft de boventoon, al wist SC Cambuur toch enkele speldenprikjes uit te delen. Dankzij Bos bleven de Friezen nog lang in de race, maar uiteindelijk gingen de punten naar Vitesse.