ARNHEM - De 59ste editie in eredivisieverband van de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC heeft in Arnhem geen winnaar opgeleverd. Ondanks het feit dat de bezoekers driekwart wedstrijd met een man minder speelden bleef het bij 0-0.

Bij NEC kon Tannane al na 23 minuten met terecht rood vertrekken. De voormalig speler van Vitesse greep Kozlowski bij de keel en deelde een tik uit. Vitesse kon voor de rust het overwicht amper omzetten in kansen, al waren Kozlowski en Manhoef nog wel gevaarlijk.

Ook na in de tweede helft bleken de kansen schaars. NEC trok zich massaal terug, maar was via El Karouani wel dicht bij de openingstreffer. Vitesse probeerde het wel, maar Tronstad, Manhoef en Flamingo wisten het net niet te vinden.