WERKENDAM - Kozakken Boys heeft wellicht voor de grootste bekerstunt van de eerste ronde gezorgd door Vitesse na strafschoppen te verslaan.

Vitesse kwam in Werkendam welsiwaar op voorsprong door Bartolesz Bialek, maar op slag van rust maakte Lars hutten met een magnifieke vrije trap van zo'n derig meter gelijk.

Halverwege de tweede helft zorgde Kacper Kozlowski voor een hernieuwde Arnhemse voorsprong, maar acht minuten voor tijd zorgde Lowie van Zundert voor de 2-2. In de verlenging werd er vervolgens niet meer gescoord waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin miste Melle Meulensteen namens Vitesse waar Kozakken Boys vijf maal trefzeker was en dus zaterdagavond in de koker gaat bij de loting voor de tweede ronde.