HEERENVEEN - SC Heerenveen en Vitesse kwamen vrijdagmiddag in een onderling duel in een bloedheet Abe Lenstra Stadion tegen elkaar uit. De ploeg uit Arnhem wist in het oefenduel na een bliksemstart te zegevieren.

Het was voor beide teams de eerste keer dat men in de voorbereiding tegen een mede-eredivisionist uitkwam. Vitesse kwam daarbij onder tropische omstandigheden goed voor de dag want nog voor de eerste drinkpauze had men reeds een 0-2 voorsprong weten te pakken. Keeper Erwin Mulder werd al na vijf minuten gepasseerd door Matus Bero en ruim tien minuten later was het Thomas Buitink die de score verdubbelde. Nog voor de rust wist Chidera Ejuke de aansluiting te vinden: 1-2.

Na de pauze werd er aan beide kanten volop gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. De thuisploeg mocht in de slotfase nog aan de gelijkmaker denken, maar een uitstekende Vitesse-goalie, Bilal Bayazit, hield zijn ploeg op de been.