ARNHEM - FC Utrecht heeft z'n tweede nederlaag van het kalenderjaar geleden. In Arnhem ging men met 2-0 onderuit tegen Vitesse, dat bijna een helft lang met tien man speelde.

In de eerste helft viel er nauwelijks enige actie te beleven in beide strafschopgebieden. Utrechter Booth dook wel een keer voor Scherpen op, maar legde het af tegen de doelman.

Na rust gebeurde er veel meer. Vitesse-back Arcus kreeg rood na een harde charge op Van de Streek, die daarna dicht bij de openingsgoal was , maar Oroz redde op de doellijn. De thuisploeg kwam met tien man via de opnieuw sterk spelende Manhoef op voorsprong. De aanvallerj sprintte Van der Hoorn eruit en rondde bekwaam af. FC Utrecht creëerde ondanks de numerieke meerderheid bar weinig, al trof Douvikas nog wel de paal. Wittek besliste het duel in de blessuretijd: 2-0.