ARNHEM - RKC Waalwijk heeft voor de tweede keer in de historie een zege geboekt op bezoek bij Vitesse. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1992. De Brabanders zegevierden in het GelreDome met 1-2.

Vitesse kwam al snel op voorsprong door Loïs Openda, die binnentikte na een gestopt schot van Wittek. Het bleef in het vervolg van de eerste helft sterker, ook na de gelijkmaker van Meulensteen. Ghobo, Openda, Tronstad en Dasa lieten echter hun kansen onbenut.

Na rust zette voormalig Vitesse-speler Alexander Büttner de gasten op voorsprong met een schot in het dak van het doel. Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zowel Doekhi, Openda, Frederiksen, Tronstad en Buitink misten de precisie en het geluk.