ARNHEM - Vitesse heeft zich in eigen huis laten verrassen door promovendus Go Ahead Eagles dat met 1-2 te sterk was.

Vitesse had een vlotte start. In de tweede minuut maakte Idzes hands waarna Loïs Openda de score opende vanaf de stip. In het vervolg van de eerste helft verloor Vitesse echter de grip op het duel en werd Go Ahead steeds gevaarlijker. Cardona en Cordoba lieten bijvoorbeeld scoringskansen liggen.

Een sterke fase van Vitesse na rust had een goal op moeten leveren en wellicht het duel moeten beslissen, maar Gboho en Darfalou misten. Opnieuw kwamen de gasten beter in de wedstrijd en dit keer scoorde Cordoba wel. Beide ploegen speelden daarna voor de winst, maar de kansen bleken schaars. Een onhandige actie van doelman Schubert bezorgde Go Ahead Eagles echter een strafschop die door Luuk Brouwers koelbloedig werd benut.