ROTTERDAM - Feyenoord heeft zaterdag in De Kuip verloren van Vitesse. De Arnhemmers wonnen met het kleinst mogelijke verschil door een doelpunt van Openda en naderen daardoor de Rotterdammers tot op drie punten.

Feyenoord had in de eredivisie al vijf keer op rij niet van Vitesse gewonnen en ook nu speelde de thuisploeg een moeilijke wedstrijd. De thuisploeg had in de teleurstellende eerste helft wel iets de overhand, maar dat leidde nauwelijks tot kansen.

Na rust werd het spel er niet veel beter op. Vitesse zorgde voor meer gevaar en kwam op 0-1 toen Loïs Openda profiteerde van een misverstand tussen Pedersen en Bijlow. Feyenoord zette daarna nog vol aan en was via Til tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker, maar Vitesse hield stand.