SITTARD - Vitesse mag dankzij een zwaarbevochten gelijkspel tegen Fortuna Sittard een Europees ticket op zak steken. In Limburg eindigde het doelpuntrijke duel in 3-3.

De ploeg van trainer Thomas Letsch had het zwaar in Sittard en kwam al binnen de minuut door Ben Rienstra op achterstand. Door goals van Sondre Tronstadt en Riechedly Bazoer stelde Vitesse nog binnen een half uur orde op zaken.

Daarmee waren de Limburgers nog niet verslagen, want met twee goals liet Zian Flemming het duel weer kantelen. Pas diep in blessuretijd zorgde Loïs Openda voor de 3-3, een doelpunt dat Vitesse door het gelijkspel van Feyenoord niet eens meer echt nodig had.

Voor Fortuna Sittard lijkt het seizoen er na zondag ook op te zitten. Allen bij een grote zege op Willem II en nederlagen van zowel Sparta en Heracles heeft men nog kans op de play-offs voor Europees voetbal.