BRUSSEL - Vitesse heeft donderdagavond in een waar spektakelstuk met 3-3 gelijk gespeeld tegen Anderlecht. In Brussel stond de ploeg van trainer Thomas Letsch kort voor tijd nog op voorsprong, maar mocht zich ook gelukkig prijzen dat het niet verloor aangezien Anderlecht in de blessuretijd een strafschop miste. De beslissing in de play-offs van de Conference League volgt over een week in Arnhem.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong via Benito Raman, maar na een half uur wist Eli Dasa met een magnifieke streep de stand gelijk te trekken. Die bleek echter niet lang te blijven staan want kort hierna maakte Raman zijn tweede en Vitesse kwam goed weg toen de aanvaller even later op de paal mikte.

Gebeurde er in de eerste helft al genoeg daar werd de tweede helft knotsgek. Vitesse nam het initiatief en via Nikolai Pedersen werd het wederom gelijk en even later wist Oussama Tannane de Arnhemmers op voorsprong te brengen. De Arnhemmers leken op weg naar de zege, maar krijgen eerst te maken met een stortvloed aan gele kaarten (acht stuks totaal) en in de slotfase met de gelijkmaker van Yari Verschaeren. In blessuretijd krijgt de Brusselse ploeg van trainer Vincent Kompany zelfs nog kans op de volle winst doch Lior Refaelov poeiert vanaf de strafschopstip op de lat.