ARNHEM - In het GelreDome hebben Vitesse en Excelsior, net als vorig seizoen, 0-0 tegen elkaar gespeeld. Voor de Rotterdammers, die dit seizoen pas één keer verloren,is het al het vierde gelijkspel in acht wedstrijden.

Vitesse, dat dit seizoen al vijf keer verloor, maar vorige week wel de derby bij NEC won, kon de eigen supporters voor rust amper bekoren. De bezoekers hadden de overhand en kregen via Driouech twee mogelijkheden om de score te openen.

Na de rust kwam de thuisploeg een stuk beter voor de dag en werd gevaarlijk via Persson, Meulensteen en Manhoef. In de slotfase kregen beide ploegen nog een flinke kopkans, maar Van Ginkel en Laza slaagden er niet in te scoren, waardoor het eindigde zoals het begon.