UTRECHT - Vitesse heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats achter koploper Ajax. De Arnhemmers wonnen zelf met 1-3 bij FC Utrecht en hoorden na afloop dat concurrenten PSV en Feyenoord een gelijkspel waren overeengekomen. Tegenvaller voor Vitesse was wel dat Riechedly Bazoer het eind niet haalde. De van een disciplinaire straf teruggekeerde middenvelder kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Op basis van de eerste helft had Vitesse niet veel recht op de zege want de ploeg van Thomas Letsch oogde stroef en thuisploeg FC Utrecht was de betere. De openingstreffer van Gyrano Kerk op aangeven van Bart Ramselaar was dan ook zeker niet onverdiend te noemen. Toch bleef die stand niet lag staan want op slag van rust wist Oussama Darfalou raak te koppen na een lange bal van Danilho Doekhi.

Vitesse toonde na de rust nogmaals effectief te zijn al werd het beide keren geholpen door doelman Oelschlagel. Deze haalde eerst Darfalou onderuit die vervolgens zelf scoorde vanaf de strafschopstip en drie minuten later ging de keeper ook niet geheel vrijuit bij het afstandsschot van Maximilian Wittek. De Arnhemmers konden hierna het duel gecontroleerd uitspelen, maar wel zonder Bazoer die in de 83e minuut zijn tweede geel kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Kamphuis.