ARNHEM - Vitesse heeft in Arnhem goede zaken gedaan in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Het al gedegradeerde SC Cambuur werd dankzij een goede periode na rust verslagen (2-0).

SC Cambuur speelde vrijer dan het angstige Vitesse dat nog niet veilig was. Breij had de gasten op voorsprong moeten zetten, maar zijn kopbal was niet op doel, maar richting Van Kaam, die zo schrok van de kans en over kopte.

Het jarige Vitesse, van 14 mei 1892 en dus 131 jaar, kwam kort na rust op 1-0. Bialek tikte raak na een voorzet van Manhoef. Het doelpunt werkte bevrijdend en uit z'n vierde kans tilde de Pool vervolgens de stand naar 2-0. Na rood voor Arcus, halverwege de tweee helft, kregen beide teams nog kansen, maar Ruiter en Scherpen keepten attent