PAPENDAL/RENKUM - Ben jij of ken jij iemand die graag kennis wilt maken met de triathlonsport? Heb je talent en passie voor zwemmen, fietsen en/of hardlopen? En ben je toe aan een nieuwe sportieve uitdaging?


Op zondag 23 april organiseert de Nederlandse Triathlon Bond een gratis talentdag op Papendal en bij het zwembad in Renkum. Sporters tussen de twaalf en achttien jaar oud krijgen de kans om zich te laten zien.

Invulling triathlon talentdag
De dag is van 09.00 - 17.00 uur maar iedere deelnemer krijgt een persoonlijk dagprogramma. Tijdens de talentdag kun je meedoen aan een zwem- en een hardlooptraining onder leiding van ervaren NTB-trainers. Tevens krijg je tips en tricks maar ook informatie over jeugdtriathlon bij verenigingen of – als de trainers daar mogelijkheden toe zien – informatie over het talentprogramma van de bond. Vanuit de talentdag zijn meerdere atleten doorgestroomd naar (inter)nationaal niveau en nemen ook deel aan wedstrijden. Onder wie triathlon talent Hidde Mollee.

Hidde Mollee
Triathlon talent Hidde Mollee heeft de officiële status van Internationaal Talent en heeft de potentie om op (inter)nationaal niveau door te breken. Hij zat in het eerste jeugdteam van zijn voetbalclub en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. ‘’Mijn gymleraar meldde me aan voor de talentdag. Ik deed mee aan verschillende testen. Ik moest zwemmen (wat ik toen nog helemaal niet kon), hardlopen (wat best goed ging) en er werden allerlei andere zaken gemeten. Daarna werd gevraagd of ik bij het Triathlon Regionaal Trainings Centrum in Alkmaar wilde komen trainen. Na het voetbalseizoen ben ik overgestapt en het is de beste beslissing van mijn leven. Ik haal veel plezier uit de sport. Mocht je de kans hebben om aan een Talentdag mee te doen, twijfel dan niet en ga ervoor!’’

Talentdag vervolg
Na afloop van de talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan wordt besloten of je uitgenodigd wordt voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met de triathlonsport. Hierin wordt er bekeken en besproken wat de mogelijkheden zijn en wat de route is tot instroom in het NTBopleidingsprogramma.