HEERENVEEN - SC Heerenveen, dat 80 minuten met tien man speelde, heeft in het eigen Abe Lenstra Stadion op de valreep van Vitesse verloren: 1-2.

De Friezen, beginnend zonder beide Veermannen, werd al na tien minuten een tiental toen Dresevic zich vergreep aan Openda en rood zag. Vitesse creëerde weinig en liep op slag van rust tegen een counter van de thuisploeg aan. Na voorbereidend werk van Kongolo stiftte Milan van Ewijk knap raak.

Kort na de rust werd het gelijk en het doelpunt was discutabel. De bal kwam via arbiter Van den Kerkhof bij Vanmoos en Openda liep diens voorzet binnen. De Friezen protesteerden, maar tevergeefs. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest want Vitesse bakte er niet veel van, maar in de extra tijd kopte Openda een voorzet van Dasa achter doelman Mous.