ARNHEM - Vitesse heeft zondag alweer de vijfde overwinning op rij geboekt en blijft daardoor in punten gelijk met koploper Ajax. De in de basis teruggekeerde Oussama Tannane was tegen FC Emmen toonbepalend met twee treffers. Ondanks dat de thuisploeg het grootste deel van de wedstrijd met tien man speelde kwam de zege geen moment in gevaar.

Tannane liet zich na zijn domme rode kaart tegen ADO Den Haag direct zien bij zijn terugkeer in de basis. De technicus scoorde al na tien minuten van de strafschopstip nadat Armando Broja was gevloerd door keeper Felix Wiedwald. Tannane zorgde in de 26e minuut ook voor de 2-0 toen hij vanaf rechts naar binnen draaide en doeltreffend uithaalde. Kort hierna moest de thuisploeg echter wel verder met tien man. Richedly Bazoer kreeg eerst geel van scheidsrechter Manschot na een overtreding op Pena, maar na interventie van de VAR werd dit direct rood. Ondanks het ondertal wist Vitesse op slag van rust wel verder uit te lopen toen Loïs Openda goed anticipeerde op een steekbal van Thomas Bruns.

Met tien tegen elf en een 3-0 voorsprong richtte Vitesse zich vervolgens op het controleren van de wedstrijd. Men liet het initiatief aan de gasten die daar echter weinig mee konden. Na een uur spelen zorgde Michael de Leeuw nog wel voor de 3-1, maar ondanks aandringen kwam de vandaag 37 jaar geworden keeper Remko Pasveer nauwelijks in de problemen.